Taidetta kaikille aisteille Kanneltalon Naamioiden yössä

Taiteiden yönä Kanneltalolla vietettiin koko perheen tapahtumaa Naamioiden yö. Jo talon edustalla Sitratorilla seisova Oona Tikkaojan Unelma-niminen taideteos viritteli vieraita asianmukaiseen tunnelmaan. Monimetrisellä värikkäällä kuumailmapalloa muistuttavalla teoksella tuli melkein mieli lähteä retkelle yläilmoihin.

”Mikä vaihtoehto olisikaan ollut tarkkailla taiteiden yötä yläilmoista!”

Kanneltalon aulassa vallitsi iloinen puheensorina, kun vanhemmat lapsineen pyörivät pitkän pöydän ympärillä askartelemassa naamioita. Illan ohjelmassa oli tarjolla muun muassa piirtämistä, askartelua, kokkaamista ja teatteria. Galleriassa on meneillään piirustusperformanssi. Ilmeisen notkea nainen retkotti haastavalta näyttävässä asennossa selällään tuolin päällä, joukko miehiä ja naisia ikuistamassa näkemäänsä.

6-vuotias Ohto oli äitinsä Ursulan kanssa kokkaamassa Zorron eväitä. Ursula kertoi, että lasten myötä vanhemmilta oli vierähtänyt lähes kymmenen vuotta ilman Taiteiden yötä, mutta nyt oli kiva päästä mukaan lapsen kanssa.

”Muutaman vuoden päästä lapset katoavat omille teilleen, jolloin aikuiset voivat taas lähteä keskustan tilaisuuksiin.”

Ennen kokkaamista Ohto oli käynyt leikkimässä varjokuvilla, askarrellut itselleen naamion ja maalauttanut komeat torahampaat itselleen. Kirjaston puolella naamiosankarit olivat antaneet lukuvinkkejä hyvistä sankarikirjoista ja -sarjakuvista. Äiti arvioi suositellut luettavat Ohton ikäiselle liian vaikeiksi, mutta hänelle itselleen oli palannut muistoja omasta nuoruudesta.

”Tuttuja kirjoja ja sarjakuvia, joita luettiin jo minun nuoruudessani – Batmania ja muita vastaavia!”

 

Kokkaaminen on kivointa

Hauskimmasta hommasta Naamioiden yössä Ohtolla oli selvä mielipide.

”Kokkaaminen on kivointa.”

Ohton äiti oli erityisen iloinen siitä, ettei lapsensa nirsoile ruuan kanssa.

”Ohto on ennakkoluuloton ruokailija. Kaikki maistuu hänelle. Veljensä on selvästi ronkelimpi syömisten suhteen.”

Kotonakin pojan mielestä on kiva laittaa ruokaa. Lihapullataikinasta on hauska tehdä palloja ja pihvejä. Pannukakku kuuluu myös suosikkeihin.

Äitinsä kanssa Ohto oli ollut aikaisemminkin kokkaamassa työväenopiston koekeittiössä. Tuolloin oli laitettu texmex-ruokaa. Tällä kertaa menu sisälsi avokadodippiä, Zorron salsa mexicanaa, paistettuja nachoja sekä kurkku- ja melonijuomaa. Ruoanlaitossa opastivat Jouko Sirenius työväenopistosta ja ruokakirjoittaja ja -stailaaja Riikka Kaila.

Kokkaamisen jälkeen Ohto ja Ursula kiiruhtivat katsomaan Sarvia ja sokeria -komediaa. Hämärtyvässä illassa oli luvassa sukellus naamioiden, komiikan ja mytologian maailmaan.

 

Katriina Ylönen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s